Nye begyndelser – Status og fremtid for europæisk forskningsfinansiering
For nylig blev koordinatoren for vores Horizon 2020-projekt EPICUR-Research, Michael Zacherle, inviteret af Baden-Württembergs ministerium for videnskab, forskning og kunst til at præsentere EPICUR-Research og A University Partnership for Acceleration of European Universities (aUPaEU) på en workshop, hvor kun ti best practice-forskningsprojekter fra Baden-Württemberg blev udvalgt.

Ved arrangementet “New Beginnings – The future of European research funding at universities in Baden-Württemberg” den 8. marts diskuterede eksperter fra videnskab og politik i Stuttgart, hvordan de vurderer den hidtidige deltagelse i delstaten. Formålet med arrangementet var at give impulser til udformningen af det tiende rammeprogram. Følgende spørgsmål var kernen i workshoppen: Hvordan kan europæisk forskningsfinansiering tjene målene i den grønne pagt? Hvordan bidrager forskningsfinansiering til Europas strategiske uafhængighed og teknologiske suverænitet? Og i hvilket omfang fremmer det social samhørighed? Hvordan kan man finde en balance mellem tilpasning til centrale politiske mål og vidensdrevet forskning?

Ud over paneldiskussionen blev der præsenteret praktiske eksempler. EPICUR-Research var et af ti best practice-projekter, der blev præsenteret for ministeren og omkring 200 medlemmer af universitetsrektorer, professorer og repræsentanter for regering og politik i Stuttgart. Over en frokostsnack kunne eventdeltagerne også få mere at vide om projekterne ved “Gallery Walk”-standene. KIT-teamet er glade for, at EPICUR var i stand til at bidrage til denne begivenhed og præsentere vores succeser med EPICUR-Research!

Fotos: Uli Regenscheit